Облекчаване на детската кашлица за 1 нощ с меден компрес

Кашлица при деца
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
75.00 лв.
Виж ››

За да облекчите детската кашлица само за една нощ, използвайте меден компрес. Това е старо и добре познато средство, което е доказало ефективността си с времето.

За компреса ще са ви нужни само мед, растително масло и брашно. Медът трябва добре да се смеси с брашното до получаването на гладка и незалепваща смес. Към нея трябва да се добавят няколко капки растително масло и отново да се разбърка.

Готовата смес се поставя в кърпа, а кърпата се обвива в марля. Прикрепете компреса към детските гърди или гърба, като се стремите да не се намира в непосредствена близост до сърцето.

Оставете лека да действа през цялата нощ, а на сутринта го отстранете и измийте детето с топла вода. Веднага ще забележите, че силната кашлица се е успокоила.

Лечебното средство е изключително полезно и ефективно, но не трябва да се прилага на деца под 2-годишна възраст. Освен това трябва да сте сигурни, че детето ви не страда от алергия към пчелните продукти.

Мед

Преди да поставите компреса, огледайте добре кожата за нароявания или обриви. Ако има такива признаци, не поставяйте компрес.

Ако при махането на компреса забележите подутини или зачервяване, преустановете лечебния процес.

Избягвайте употребата на медени компреси и когато детето има висока телесна температура.

Срещу суха и хронична кашлица може да приготвите компрес от 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица брашно, 1 супена лъжица слънчогледово масло и 1 супена лъжица ракия.

Всички съставки се смества на водна баня, а получената смес се поставя във фолио. Поставете го на гръдния кош и увийте с топъл шал.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати