Съвременните деца имат много проблеми с очите

Очен Преглед

Проблемите с очите могат да са както вродени, така и придобити от външната среда. Поради това е добре детето редовно да минава на преглед при офталмолог.

Най-често срещаните придобити очни заболявания при децата са инфекциозните заболявания и конюктивитите. Те се проявяват най-често като ечемици и засягат конюнктивата и придатъците на окото.

Други зарази са алергичните, вирусните и бактериалните конюктивити, които също засягат не малък процент деца.

Очните заболяния могат да бъдат избегнати, като детето се пази от настинки и контакт с прекалено много връстници, най-вече през зимата. Най-опасни са периодите на епидемия, а е известно, че детските заведения са инкубатор на заразите.

Око

Въпреки че вирусите и конюктивитът лесно могат да попаднат в детския организъм през горните дихателни пътища, те бързо изчезват в процеса на общото лечение на състоянието. Въпреки това не е изключено да преминат и в по-сериозни състояния.

Най-честите виновници за пренасянето на тези зарази, са пергелите, моливите, химикалите и пръчките, с които децата се дуелират. Освен тях, различни проблеми могат да се появят в следствие на травми, като падане или удар.

У нас нараства и броят на децата с проблеми със зрението, в резултат на продължителното взиране в екрана на смартфона и монитора на компютъра.

Те могат да бъдат засегнати от сухо око, също като някои възрастните.

Поради това е добре родителите да следват лекарските предписания и да ограничават до минимум контакта на децата с тези технологии.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати