Лошите навици водят до развод

Брак

Най-дразнещите навици на половинката ни могат да доведат до реално разтрогване на брака. Оказва се, че избягването на ежедневни и рутинни дейности като изхвърлянето на боклука и чистенето са най-дразнещи.

Адвокатите от британска бракоразводна кантора определили кои са най-дразнещите навици на половинките, които могат да доведат до развод. Те са установили, че един на всеки десет развода е следствие именно на подобни тривиални, но реално изключително важни за партньорите неща. За тези двойки семейният живот не само е кратък, но и доста досаден и изнервящ.

Сред най-честите оплаквания са, че партньорът системно забравя да изхвърли боклука, изчезва, когато е време за чистене, третира партньора като дете и му заповядва или има лоша лична хигиена. Някои хора дори се оплакват, че половинката, която им се е заклела във вечна вярност, с времето е започнала да поставя нуждите на домашния любимец пред тези на съпруга или съпругата, което може да бъде наистина влудяващо.

Интересното е, че до тези признания се стига в процеса на развода, тъй като в началото хората се срамуват да признаят какво ги е отблъснало от вече бившия любим.

Също така според адвокатите има и още неприятни навици, които могат да накарат някой от двамата партньори да поиска развод. Те обаче са твърде срамни и неприлични. Единици са хората, които признават като причина това, че човекът до тях прекалява с комара, алкохола или порното.

Развод

Във Великобритания процентът на разводите нараства с огромни темпове, подобно на много други държави. Ако констатацията на адвокатите е правилна, то това означава, че 13 000 брака годишно могат да бъдат спасени само като един от двамата промени поведението си. Реално обаче това е доста трудно постижимо.

Разбира се, интернет също е сред нещата, които влияят негативно на определени аспекти от брачните отношения. Днес възможностите за практикуването на порочни неща като гледането на порно, пазаруването неразумно и в пълна тайна от партньора са много по-разпространени и достъпни отпреди десетилетия. Те допълнително отдалечават партньорите.

В подкрепа на данните си адвокатите от кантората дават като доказателство анализа на Бюрото за национална статистика. Според него за 2012 година 65% от разводите са станали следствие на неразумно поведение на някой от съпрузите.

В същото време данните полазват драстично намаляване на развода поради изневяра в последното десетилетие, което е сериозна стъпка за морала.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати