Забравете за тази козметика по време на бременност!

Бременни

Всяка бременна жена променя навиците си. През този период има продукти, за които бъдещите майки трябва да забравят, ако искат бебето им да се роди здраво. Ето кои два типа продукти трябва да изхвърлите, докато носите бебето в утробата си:

Парабени, ароматизатори, изкуствени оцветители

Всички продукти, които съдържат тези субстанции, са вредни за здравето на майката и бебето. Парабените представляват синтетично създадени продукти от нефт. В козметиката се добавят изключително често, за да попречат на развитието на микроорганизми, като по този начин удължават трайността им. Сами по себе си обаче те нямат особена себестойност.

Когато попаднат в организма, парабените унищожават болестотворните организми. Лошото е, че убиват и всичко останало и то за продължителен период от време. Парабените са основни виновници за повечето алергични реакции и появата на дерматити.

Парабени се откриват в почти всички геловете за коса, повечето пасти за зъби и бялата козметика. Бременните жени трябва да ги заменят с продукти, които са специално произведени за бременни, бебета и деца. Особено важно е да се обръща внимание на козметичните продукти в първите месеци на бременността, докато трае органогенезата.

Бременност

Аерозоли

Те се откриват във всички лакове за коса, парфюми и део спрейове. Нови изследвания показват, че при жените, които често използват лак за коса по време на бременността, рискът да родят бебе с вроден ефект се увеличава два пъти. Малформации се наблюдават основно при момченцата.

Бременните обаче също искат да изглеждат добре. За да постигнат това и през този важен период, е добре да се обърнат към използването на натурална, органична и домашна козметика. Особено добри са естествените източници на красота като розова вода, пчелен восък, мед, лимонов сок, зехтин, ароматни масла и огромното разнообразие от билки.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати