Бъдещите майки - обещания и реалност!

Бебе

Първата бременност е едно наистина вълшебно изживяване за всяка жена. Деветте месеца са процес на трескава подготовка за предстоящото събитие. През тях родилките поставят високи цели и правят сериозна заявка за нещата, които ще правят, когато детето се роди. Когато малкият наследник се появи на бял свят обаче, става ясно, че повечето от тях са просто непосилни за изпълнение.

Ето кои са най-разпространените обещания, които майките нарушават:

Няма да оставям детето да плаче. Дамите, които все още нямат деца, са изключително изумени от майките, които безучастно гледат как детето им се къса от рев. Те се заричат, че тяхното отроче ще бъде възпитано и няма да прави подобни сцени. Истината обаче е, че дори най-добрите деца понякога изпадат в състояния, в които е по-добре да бъдат оставени сами да се справят с чувствата си.

Няма да дават биберон на детето след шестия месец. Това е една наистина амбициозна цел, но малко майки съумяват да я постигнат. Биберонът е единственото нещо, което успокоява детето, и някои деца отвикват от него чак след третата година.

Няма да угаждат на детето. Жените, които не са се научили да готвят до появата на детето, в този период стават истински курифеи в кухнята. Колкото и да ви се иска детето да яде това, което има, това никога не се случва. Жестоката истина е, че на ден ще готвите по няколко ястия и ще се молите малчуганът да хапне поне от едно от тях.

Няма да бутам количка, след като детето проходи. На бъдещите родилки им се струва доста нелогично да се бута количка, след като детето вече е проходило. Истината обаче е, че дори детето вече уверено да прави своите крачки, то често иска мама да го гушне. Това е особено изморително и най-вече при по-дълга разходка количката е едно доста добро решение.

Мама

Няма да изоставя социалния си живот. Всяка жена се зарича, че дори след появата на бебето, ще продължи да излиза и да се забавлява. Това е доста амбициозна мечта, която е трудна да изпълнение дори да имате в наличност отзивчива баба и детегледачка. Дори да намерите кой да гледа детето за няколко часа, умората си казва думата и ще изберете да ги прекарате в сън.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати