Като на кино! 80-годишен мъж се грижи за болната си от деменция съпруга

Като на кино! 80-годишен мъж се грижи за болната си от деменция съпруга

Точно като във филма Тетрадката 80-годишният Малкълм Козинс се грижи за болната си от деменция съпруга и всеки ден ѝ разказва отново за голямата им любов. Наскоро двамата отпразнуваха диамантена сватба.

Малкълм казва, че няма да се откаже и всеки ден ще припомня на съпругата си за добрите времена, въпреки че тя ще го забрави само до няколко часа. Джун често забравя дори, че Малкълм ѝ е съпруг и говори с него като с непознат.

Двойката са се запознали, когато са били на 15 години. Само няколко години след това те разбират, че са идеални един за друг и сключват брак.

Сватбата е била на 25 февруари, а от тогава досега за изминали точно 60 години. Малкълм понякога облича сватбения си костюм с надеждата, че Джун ще го разпознае.

Понякога трикът е успешен и още докато идва към нея, болната от деменция жена разбира, че това е съпругът ѝ.

Те са били само на 15 години, когато се срещат, но Малкълм Козин казва, че от момента, в който Джун се е съгласила да се включи към музикалната им група и да свират заедно на улицата, той е разбрал, че това е жената на живота му.

На 20 години те се омъжват и се борят заедно с проблемите. Малкълм отваря своя фабрика за дъвчащи бонбони, захарни пръчки и други подобни лакомства, а Джун става чистачка и заедно с това се грижи за петимата си сина и двете си дъщери.

Заради липсата на достатъчно пари дамата никога не са пътували извън Великобритания.

За 60-годишнината от сватбата им обаче самата английска кралица Елизабет II им изпрати картички и ги поздрави за стабилния брак, което е най-голямата чест за един британец.

Малкълм съветва всички млади двойки да бъдат по-сплотени и да се подкрепят въпреки споровете и трудностите, защото само ако насочват усилията си в една посока, ще се радват на щастлива и дълга връзка.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати