Истинската причина защо децата са по-лоши, когато майка им е в стаята

Майка и дъщеря

Случвало ли ви се да чуете от съпруга си: Децата бяха добри и послушни цял ден, но в секундата, в която те видяха, напълно пощуряха. Не знам защо стана така.

Доказано е, че това е истина – децата са действително по-лоши и глезени, когато техните майки са наоколо. В никакъв случай обаче не трябва да си мислите, че причината за лошото държание е изцяло във вас, че глезите децата си прекалено или сте лош родител. Не, не е така.

Истинската причина за буйното държание да децата във ваше присъствие се корени в това, че вие сте безопасното пристанище за вашата рожба. Вие сте човекът, при когото те могат да дойдат с всичките си проблеми. Ако вие не можете да направите най-доброто за тях…добре, кой друг може?

Така че скъпи майки, пригответе се. Вие сте кошчето за душевни отпадъци за вашите деца, но знаете много добре – всяка една секунда от това време си струва.

Ако едно дете цял ден е задържало лошите чувства и емоции в себе си, вечерта или най-късно на другия ден трябва да изкара всичко навън. Няма как, децата са такива, а и това е полезно за тях. Те не трябва да таят нищо лошо в себе си. Разбира се, това означава, че цялата тази негативна енергия ще се излее върху вас.

Истинската причина защо децата са по-лоши, когато майка им е в стаята

Писъци, крясъци, въргаляне по земята. Знаем, че това е последното нещо, на което искате да станете свидетели след края на тежкия работен ден, но е част от майчинството. Трябва да изтърпите тази емоционална детска ярост, удряща ни през лицето, в секундата, в която прекрачите прага. Все пак ние прекрасно знаем, че в действителност човекът, който глези детето, всъщност е таткото.

Точно и затова не позволявайте на никого да ви казва, че вие сте разглезили децата. Всъщност именно вие давате на малките безопасност и възможност да бъдат естествени.

Между другото, наистина е много важно децата ни да растат емоционално здрави, по същия начин както трябва да са и физически здрави. Когато пораснат, ние искаме те да имат високо функционираща емоционална интелигентност и съзнание.

Така че приемете цялото това тръшкане като добър знак. Знайте, че те казват с това си държание, че всъщност обичат вас повече от всичко на света и само при вас могат да са такива, каквито са.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати