ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Три популярни сериала увреждат детския мозък

Три популярни сериала увреждат детския мозък

Хари Потър

Директорът на частното британско училище Нейлсуърт обяви популярните поредици Хари Потър, Игрите на глада и Игра на тронове в увреждане на детските мозъци и създаване на нереални представи у деца, които тепърва изследват света около себе си.

В своя личен блог директорът Греъм Уайтинг призовава родителите да не позволяват не развиващите се деца да четата или гледат фентъзи, преди да са развили умението ясно да разграничават истина от измислица.

Освен това той описва поредиците Хари Потър, Игрите на глада и Игри на тронове като безчувствени и плашещи, които водят до дълбоко пристрастяване.

Уайтинг казва, че във възпитанието на децата си родителите трябва да се придържат към традиционните семейни ценности. Първите книги, които майките и татковците трябва да предложат на децата си, трябва да разпалват въображението им.

Да купуват на детето си подобни сензационни книги е все едно да ги храниш с купища добавена захар, казва в своето изявление директорът на училище Нейлсуърт.

Книги за деца

Децата трябва да четат подходяща за възрастта им литература, смята още той, а тайнствените и плашещи истории, които нямат никаква връзка с реалността, не са полезни за тях.

Първо, едно дете трябва да се научи да вижда и оценява красотата в действителността около себе си, преди за се запознае с измислени герои, които никога не са съществували.

Уайтинг е забелязал и че книгите Хари Потър, Игрите на глада и Игри на тронове засилват лошото поведение на много деца от различни възрастови групи.

Директорът на частното училище смята, че са подходящи автори като Уърдсуърт, Кийтс, Шели, Дикенс и Шекспир. Макар че в творбите на тези писатели насилието е често разглеждана тема, моралните уроци, които подрастващите получат, са по-големи от тези при Хари Потър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати