Приспивайте бебето си рано, за да е здраво и да спи дълго

Приспиване

Ранното лягане на бебето е предпоставка за едно добро здраве. Режимът на заспиване дава отражение в много аспекти на живота на детето.

Когато сложите бебето да си легне по-рано, на първо място разполагате с повече свободно време. Освен това обаче по този начин му осигурявате едно крепко и добро здраве. Децата със стабилен режим на заспиване два пъти по-рядко страдат от затлъстяване.

Бебетата качват килограми през първата си година. Колкото повече са те, толкова повече се увеличава възможността в по-късен етап да страдат от диабет, сърдечно-съдови заболявания и наднормено тегло.

Съветите за предпазване от дългосрочни последици трябва да се приемат с отворено обятия от всички родители. Именно затова ранно приспиване и добрият сън трябва да са основна задача пред тях.

Предписанието за ранното заспиване идва след мащабен експеримент. Изследователите от Медицинския колеж Пен Стейт, САЩ са провели опит с над 250 жени и техните новородени. Медицинските сестри посетили новите майки и им дали съвети за ежедневното хранене, безопасността и режима на спане. Освен да слагат децата си да лягат рано, те ги посъветвали, ако детето се събуди през нощта, да не бъде хранено, а оставяно да заспи само.

Храненето определено кара детето да заспива по-бързо. Родителите обаче не трябва да го използват, когато то не е гладно, както се случва при нощното събуждане. Плачът посред нощ определено не е индикация за глад.

Бебе

Резултатите показали, че деветмесечните бебета, слагани да спят до 20.00 часа и оставяни да плачат по време на нощното спане, спят с цял час и половина по-дълго от тези, слагани да спят в по-късен час.

Откритието опровергава всички приети до момента правила. Родителите смятаха, че ако държат бебето будно до късно, то няма да се буди през нощта. Оказва се, че това е точно обратното.

За да осигурим на бебето дълъг и продължителен сън, е нужно да го приспиваме по-рано. Няма как да му попречите да се събужда през нощта.

Това, което можете да направите обаче, е да го свикнете да заспива самостоятелно. Установявайки добри навици за сън значително ще завишите здравословните предимства за детето, ще го предпазите от затлъстяване и ще подобрите емоционалното състояние - както неговото, така и вашето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати