За ползите от кърменето...

Кърмене

Много жени приемат кърменето като процедура, която ще развали бюста им. А не трябва! След като природата е определила новороденото да се храни с майчино мляко, не бива да вървим срещу нея.

На пазара има всевъзможни бебешки храни, но неоспорим факт е, че майчиното мляко е най-полезно за малкото човече. В кърмата на майката се съдържат над 100 съставки, които не могат да бъдат получени в лабораторни условия.

В майчиното мляко има хормони, ензими и растежни фактори, които са незаменими за естественото развитие на детето. В първите дни след раждането се отдела коластрата, която е наситена на имунни тела, витамини и минерални вещества. Те са незаменими за добрата имунна система на детето.

Освен това кърмата предпазва бебчето от инфекциозни заболявания, най-вече от стомашно-чревни проблеми и дихателни смущения. Също кърмените бебета по-малко страдат от колики, от рахит или анемия.

Установено е също, че ендорфинът, който се съдържа в кърмата, действа успокоително на детето. Кърменето също стимулира умственото развитие на бебето.

Бебе

Кърменето е полезно и за майката. Доказано е, че жените, кърмили децата си, по-рядко боледуват от рак на гърдата.

Неотдавнашно изследване на американски лекари пък установи, че кърменето оказва дългосрочно благоприятно въздействие върху организма на майките.

Кърменето понижава риска от развитие на диабет и сърдечни заболявания при младите жени. Естественото хранене на детето предпазва майка му от затлъстяване и други нарушения на обмяната на веществата.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати