Гадания за бъдещи майки

Гадания за бъдещи майки

Какво трябва и какво не трябва да прави една бременна жена, за да роди здраво дете, издават поверия от стари жени от всички краища на Англия.

Бъдещата майка не трябва да стъпва върху зеленчуци, растящи в земята - моркови, картофи. Може неочаквано да абортира. Бременната не трябва да прекрачва цепеница, както и да не се навежда през отворен прозорец навън - ще има трудно раждане.

Абсолютно табу е преди раждането майката да си стриже косата - детето може да се появи мъртвородено. По същата причина бременната жена не трябва да позира за портрети, нито да се снима.

Бъдещата майка не трябва да яде скришом от близките си - детето ще се роди плашливо или ще стане крадец. Тя не трябва да готви чеиз за друга булка, за да не роди мъртво дете.

Бременната не трябва да плете и кърпи нищо преди раждането. Детето може да се пръкне с родилни петна. За да ги избегне, бременната не трябва да псува преди раждането. Ако се изплаши, бъдещата майка не трябва да се хваща за лицето, ръцете, краката или корема.

На тези места е възможно да се появят белези или бенки у новороденото. Не трябва да люлее празна детска люлка, защото може никога да не сложи бебе в нея.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати