Важни съвети за безопасност, които всеки родител трябва да знае

Важни съвети за безопасност, които всеки родител трябва да знае

В момента, в който човек стане родител, светът внезапно става по-опасно място по начин, който не сте подозирали дотогава. Всяка твърда настилка започва да ви се струва, че ще докара сътресение на вашето бебе, всеки лъскав предмет носи опасност от задушаване или порязване. Трудно е да се намери баланс между това да бъдете невротичен родител, гонещ наследниците си с дезинфектант в ръка, и такъв, който позволява на детето да опознава света около себе си. За да ви помогнем, ви предлагаме няколко съвета за безопасност, които всеки родител трябва да знае.

Знайте кои са знаците на вторичното удавяне

Вторичното удавяне е, когато малко количество вода попадне в белите дробове и възпрепятства способността на организма с кръвта да снабдява тялото с кислород. То може да се появи до 72 часа след досег до вода и обикновено се появява при хора, които почти са се удавили. Те трябва да бъдат следени от лекар. Симптомите са рязка промяна в поведението, летаргия, сини устни часове след като детето е излязло от басейна.

Знайте медицинската си история

Знаейки семейната история на детето, вие ще можете да помогнете на лекаря да постави точна диагноза.

Научете как се прави сърдечен масаж на дете

Сърдечният масаж спасява животи. В интернет има хиляди страници, които могат да ви научат как се прави такъв. Важно е да знаете, че техниката е различна за бебетата, децата и възрастните хора.

Сложете почистващите препарати на по-горен шкаф

Един добър начин да се уверите, че почистващите препарати не са изкушение за децата, е да ги държи извън обсега и взора им. Сложете препаратите на висок шкаф, който е най-добре да държите заключен.

семейство

Знайте признаците на дехидратацията

Децата са като машини. Те все едно никога не спират. Естетвено е при цял ден игра (особенно в топло време) да са заплашени от дехидратация. Признаците за нея са сухата кожа, раздразнителност, малко или никакви сълзи, когато плаче, наситено жълта урина, умора.

Никога не оставайте детето си само в кола

Дори и пет минути в затворен автомобил в горещо време могат да са пагубни. Внимавайте и си го носете като обеца на ухото.

Внимавайте и се доверявайте на вашите инстинкти

Ако чувствате дори в стомаха си, че нещо не е безопасно или че детето ви не е добре, може би сте права. Майчиният инстинкт и инстинктът за оцеляване са това, което ни е опазило живи хилядолетия назад във времето. Пази ни и днес. Въпреки че е трудно понякога да се намери баланс между подозрение и опасност, знайте, че вашето внимание поддържа детето ви здраво.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати