Кога е най-подходящият момент да подарите на детето си мобилен телефон

Смартфон

Децата прекарват около 4 часа на ден пред телевизора. Това сочи статистиката. В САЩ цифрите са дори много по-високи просто защото телевизорът играе ролята на безплатната детегледачка.

Вероятно сте забелязали, че и Вашето дете може да прекарва часове наред, зяпнало в захлас екрана на телевизора, и вероятно също така докато гледа, то е толкова концентрирано, че не чува и не вижда нищо друго, което се случва около него.

Но за ползите и вредите от телевизора се е изговорило вече много. Какво обаче става по въпроса с телефоните, за които се знае, че излъчват радиочестотна енергия. А тя, от своя страна, се свързва с проявата на мигренни състояния, пародонтоза и дори рак. И в този ред на мисли - как да връчите на детето си мобилен телефон, като знаете, че най-вероятно ще му навреди? А същевременно е ясно, че това трябва да се случи в някакъв момент, за да имате постоянна връзка и да знаете какво се случва с него.

Смартфони

Ето с какво трябва да сте наясно като отговорен родител относно това кога е най-подходящият момент да подарите мобилен телефон на детето си.

- Факт е че вече надали има първокласник, който да не разполага с мобилен телефон. Мобилни телефони имат дори някои деца, които все още посещават детска градина. Замислете се обаче дали на детето Ви наистина му е необходим такъв телефон, при положение че все още го водите и прибирате от училище или от детската градина. Защото мобилен телефон в действителност му е необходим едва когато стане достатъчно голямо, за да се придвижва само;

- Друг важен отговор на въпроса кога е най-подходящият момент да подарите мобилен телефон на детето си е: когато то е достатъчно осъзнато. Някои деца съзряват по-бързо от други, което зависи дори и от пола им. Но за да не се притеснявате, че детето Ви ще започне да звъни на непознати, просто защото се радва на новия си подарък, се уверете, че то наистина е пораснало достатъчно за него.

Смартфони

- Когато сметнете, че е настъпил моментът детето Ви да разполага с телефон, не се хвърляйте на най-скъпите модели, дори и това да е най-голямото му желание. От една страна, то още няма да се научило как да пази новата си придобивка, а от друга - е напълно възможно да отнесе боя от по-големи деца, искащи да се сдобият с модерния му мобилен апарат. При избора Ви на телефон следете най-вече кои модели излъчват по-ниска радиочестотна енергия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати