ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Всеки родител иска детето му да успее. Вижте как

Всеки родител иска детето му да успее. Вижте как

1 от 5 Снимки
1. Карайте децата да вършат домакинска работа
Ако децата ви не мият чиниите, това означава, че някой друг го прави вместо тях. Подрастващите трябва да бъдат научени да са част от цялото и активно да работят за неговото подобряване. Ако някой друг поема техните задължения, те ще бягат от предизвикателствата в бъдеще, защото ще очакват друг да се справи вместо тях. Младежите, които са научени на домакинска работа, впоследствие работят по-добре с колегите, съпричастни са и не бягат от отговорност;
3D Детска раница на Spiderman-24%
Препоръчано за деца:
3D Детска раница на Spiderman
38.00 лв.
29.00 лв.
Виж ››

Всеки родител иска детето му да стои далеч от неприятности, да се справя добре в училище и да бъде достоен и уважаван човек като възрастен. Реално няма рецепта, чрез която да направим децата си успешни. Но много психолози казват, че има някои неща, които можем да направим, за да улесним наследниците си да станат такива.

Често учители казват, че на каквото и да научат възпитаниците си, основен двигател в превръщането им в пълноценни членове на обществото са родителите и семейната среда. Това е напълно вярно. Семейството трябва да играе основна роля във възпитанието на децата.

Ето и какво трябва да направят родителите, за да бъдат децата им по-успешни като възрастни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати