Това са 5-те типа семейни взаимоотношения! Кой е вашият

1 от 5 Снимки

1. Семейство-крепост: И в радост, и в мъка


Това е традиционният тип на взаимоотношения, при който двамата партньори преживяват заедно и радостите и лишенията. Те споделят вкусовете си по повечето неща и се стараят да са сплотени и винаги да са на едно и също мнение.

При този тип взаимоотношения индивидуалността е потисната за сметка на общото. Тук ролите са ясно разпределени, като жената най-често отглежда децата и се грижи за дома, а мъжът работи. Предимството при този тип взаимоотношения е силната стабилност, която постигат, а недостатъкът е голямата рутина в ежедневието им.

Неправилно е да се смята, че в изграждането на семейство всички двойки си приличат или че трябва да се стремят към определени стандарти. Съгласно характера на мъжа и жената, се оформят 5 различни типа семейни взаимоотношения.

До тези изводи стига психологът Жан Келерхал, който е описал наблюденията си след изследване на 1500 двойки на различна възраст. Първото впечатление в било разнообразието от типа любовни връзки, които има в съвремието.

Моделът, който една двойка следва при връзката си, зависи от критерии като възрастта на двамата партньори, техните професии и хобита и тяхното социално обкръжение.

Ако сте млади хора с висше образование и живеете в голям град, то най-вероятно вашият модел ще е семейство сдружение, защото и двамата партньори ще се стремят към професионален успех.

В същото време е по-вероятно моделът на семейство на вашите родители да е по-традиционен като семейство крепост, казва Келерхал в своите изследвания.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати