Ето защо жените трябва да ядат по време на раждането

Раждане

Жените трябва да ядат, докато раждат, за да могат да ускорят самото раждане и да съкратят времето за възстановяването си, твърди ново проучване. Досегашната практика не позволява на жените, навлезли в първата фаза на раждането, да се хранят поради съображения за сигурност. Смята се, че контракциите могат да предизвикат задушаване или проблеми с упойката при нужда от цезарово сечение.

Нов анализ обаче показва, че повечето притеснения на лекарите са неоснователни. В действителност по-добрата хидратация и консумация на храни, богати на въглехидрати, помага на мускулите да работят по-добре, особено матката. Те дават тласък на енергия, което, от своя страна, значително намалява престоя на майката в болницата.

Проучването е на експертите от университета Томас Джеферсън във Филаделфия. Те проследили крайната фаза на бременността на близо 4000 жени. Всичките били бременни с по едно дете, нямали близнаци и не били изложени на риск от цезарово сечение.

Данните показали, че жените, които били оставени да се хранят свободно, без да спазват диета, родили с около 16 минути по-бързо от тези, които се въздържали от консумация на каквато и да е храна.

Данните показали, че дамите не били изложени на никакъв риск. В действителност опасенията, че могат да са изложени на риск от задушаване и задавяне, произлизат от изследване, проведено през 1940 година и наложило се впоследствие в съвременната гинекология.

Вече ясно можем да кажем, че ако една жена е добре хидратирана и приеме солидна доза въглехидрати, то мускулите ѝ ще работят много по-добре. Така раждането ще бъде много по-бързо и тялото ѝ ще се възстанови значително по-бързо, казва водещият на изследването д-р Винченцо Багрела.

Бебе

В момента в много от западноевропейските болници се препоръчва на бъдещите родилки да приемат само вода малко преди и по време на раждането. Абсолютно забранена е консумацията на твърда храна, за да се намали рискът от аспирация – когато се вдиша храна в белите дробове, вместо да се погълне. Учените се надяват с тяхното изследване да преобърнат изцяло концепцията за предродилната терапия.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари