С тези мъдри методи евреите възпитават уверени, умни и успешни деца

1 от 7 Снимки

1. Любов и уважение в семейната среда


Ключът към увереността на еврейските деца е уважението, което цари в семейната им среда. Родителите осъзнават, че са модел за подражание за своите деца и независимо какви проблеми имат, стараят се да показват уважение един към друг пред своите наследници;

Справка за националността на най-големите умове в историята показва, че повечето от тях са евреи. Алберт Айнщаин и Зигмунд Фройд са само част от известни имена.

Интелигентността и успеха на евреите обаче не се дължи на гени, а на няколко принципа, които родителите спазват при възпитаването на децата си. Психолозите също ги подкрепят, определяйки ги като много ефективни.

Виден пример за успеха от еврейските методи на възпитание е актрисата Натали Портман. От малка посещава курсове по танци и балет, владее няколко езика и е завършила психология в Харвард. Нейното IQ е 140.

Самата Портман казва, че още от малка се е различава от своите връстници, тъй като е била по-амбициозна от тях. Още от крехка възраст тя е можела да постави ясни цели пред себе си и да върви към тях, без да се отказва.

Според психолозите типът взаимоотношения, които еврейските родители създават с децата си, са едни от най-ефективните, тъй като децата получават достатъчно любов и внимание, заради което се превръщат в успешни личности.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати