Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»С тези мъдри методи евреите възпитават уверени, умни и успешни деца

С тези мъдри методи евреите възпитават уверени, умни и успешни деца

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
7 от 7 Снимки

7. Творчески занимания


Еврейската култура високо цени изкуството и родителите често записват децата си на различни творчески курсове. Те свирят на музикални инструменти, рисуват или упражняват творческо писане, с което развиват важна част от своя успех – въображението.

Справка за националността на най-големите умове в историята показва, че повечето от тях са евреи. Алберт Айнщаин и Зигмунд Фройд са само част от известни имена.

Интелигентността и успеха на евреите обаче не се дължи на гени, а на няколко принципа, които родителите спазват при възпитаването на децата си. Психолозите също ги подкрепят, определяйки ги като много ефективни.

Виден пример за успеха от еврейските методи на възпитание е актрисата Натали Портман. От малка посещава курсове по танци и балет, владее няколко езика и е завършила психология в Харвард. Нейното IQ е 140.

Самата Портман казва, че още от малка се е различава от своите връстници, тъй като е била по-амбициозна от тях. Още от крехка възраст тя е можела да постави ясни цели пред себе си и да върви към тях, без да се отказва.

Според психолозите типът взаимоотношения, които еврейските родители създават с децата си, са едни от най-ефективните, тъй като децата получават достатъчно любов и внимание, заради което се превръщат в успешни личности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати