Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Ето какво трябва да правите, за да отгледате интелигентни деца

Ето какво трябва да правите, за да отгледате интелигентни деца

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
2 от 5 Снимки

2. Спорт


Децата, които не са активни физически имат с 30% по-ленив мозък от тези, които всеки ден спортуват. Упражненията засилват паметта и подобряват концентрацията, което подобрява представянето на децата в училище и улеснява работоспособността им като възрастни;

Малцина са децата, които се раждат с високо IQ и спестяват на родителите си грижата около тяхната интелигентност. В повечето случаи ученето е активен процес, в който по равно участват както малчуганите, така и техните родители.

Мозъчните тренировки трябва да залягат всекидневно в ежедневието на децата, казва педагогът Даниел Койл в книгата си Шифърът на таланта. Но освен самите деца усилия трябва да полагат и техните родители.

Негово изследване е показало, че децата, чийто ден преминава в гледане на анимационни филмчета и видео игри, разбират с между 6 и 8 думи по-малко от техни връстници, които не прекарват толкова време пред телевизора или компютъра.

Според изследванията има няколко основни правила, които родителите трябва да следват ежедневно, за да развият ума на децата си, като се започва от момента, в който кажат първата си думичка, до тинейджърка възраст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати