Професия професионална шаферка: Запознайте се с Джен Гланц

Джен Гланц

Джен Гланц е 29-годишна жена от Манхатън, която има една от най-вълнуващите професии на света. Тя работи като професионална шаферка.

Последните три години Джен прекарва в това да отменя шаферки, които са прекалено разсеяни или тотално неспособни да вършат задълженията си. Това ѝ носи хиляди долари и незабравими преживявания. Гланц определено има какво да разкаже.

Една от най-паметните сватби за професионалната шаферка била безпаметна за булката. Дамата в бяло изпила цяла бутилка водка и започнала да крещи, че това е най-лошата вечер в живота й. И това не е най-лошото. Има булки, които изискват от шаферките си да боядисат косите си, други пък ги задължават да отслабнат. Трети път ги пръскат със спрей за тен. Има дори такива, които провалят собствените си сватби, само защото не отговарят на очакванията им.

Джен е виждала булки, които получават нервен срив секунди преди да тръгнат към олтара, осъзнали, че бъдещият им съпруг е възможно най-лошият избор в света. За щастие професионалната шаферка разбира всичко това. Напрежението да превърнеш мечтата си в реалност може да смачка и най-уравновесените булки. Тук се включва тя, като един своеобразен клапан за изпускане на напрежението.

Оказва се, че дори най-близките приятели нямат идея как да успокоят булката. Всяка стресова ситуация може да превърне сватбата в истински кошмар. Джен обаче е външен човек, който остава спокоен и помага на всички също да запазят самообладание. Тя е на сватбата, за да върне булката в реалността.

Джен е родена във Флорида, но след като се дипломира, се мести в Ню Йорк. Последователно е канена шест пъти за шаферка. Постепенно тя осъзнава, че организационните ѝ умения, в комбинация с веселия характер, могат да ѝ докарват солидни доходи. Така през 2014-та година пуска първата си обява. Тя предлага на всяка бъдеща булка услугите си на човек, който може да поеме контрола. В следващите два дни тя получава цели 100 запитвания. Оттогава до днес Гланц се превръща в гуру на шаферските услуги.

Гранц прибира по средно между 1 200 до 2 000 долара от булка. Срещу тях тя се превръща в координатор или нещо като сватбен агент, който се грижи за нещата, с които никой друг не иска да се занимава. Някои от клиентите ѝ пък не са самите булки.

Срещу първите 350 долара Гланц предоставя на клиентките си пакетът: Помощ! Ще бъда шаферка. Той включва Skype сесия с Гланц и специален списък със задачи по месеци. Писането на реч пък струва 175 долара. Най-сложното е Гланц да съчетае ролите си на временната най-добра приятелка на булката, психотерапевта ѝ и гласа на разума.

В същото време повечето булки не искат да разкриват, че са платили хиляди долара на непозната, която да държи нещата в ред. Това налага професионалната шаферка да измисли фалшива история за познанството си с булката, с която да замаже положението. Гланц обаче се справя прекрасно и споделя, че всички шаферки винаги я харесват. Това е така най-вече защото тя се нагърбва с цялата мръсна организационна работа и те са доволни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати