Подарете усмивка на близките си в Международния ден на семейството!

Международен ден на семейството

На 15 май цял свят отбелязваМеждународния ден на семейството, който се чества от 1994 година насам. Инициативите по този повод имат за цел да донесат повече баланс и хармония в семейните взаимоотношения.

Денят е учреден от Генералната Асамблея на ООН и всяка година на 15 май се организират различни кампании, които повишават информираността по социални и демографски въпроси, отнасящи се до семейството.

През 90-те Организацията на обединените нации организира среща на високо равнище, чрез която да стартира повече програми, насочени към семействата.

Днешният ден е още една възможност да си припомним колко ценно е да има близки хора около себе си. Членовете на вашето семейство са единствените хора, които ще ви подкрепят безрезервно и безвъзмездно.

Затова не пропускайте да се чуете с тях не само когато сте изпаднали в затруднение и търсите помощ. Колкото и да сте заети, присъствайте на семейните празненства и бъдете до любимите си хора.

Ден на семейството

Казва се, че работата никога няма да ни избяга и затова не пренебрегвайте близките си заради кариерата. Те са единствените, които ще ви простят всяка грешка и ще бъдат до вас.

В този ден не само празнуваме, а обръщаме внимание на множеството проблеми на семейството. Обърнете и вие повече внимание на вашите деца, родители или баба и дядо, които често забравяме, загрижени за рутината на деня.

Само истински сплотените семейства са щастливи, а ако има повече щастливи семейства, обществото ни ще е по-добро.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати