Двете големи грешки на родителите, отглеждащи едно дете

1 от 2 Снимки

1. Да не задушават детето си с внимание


Когато детето е само едно, то се превръща в център на Вселената за споите родители. И тревогите, и надеждите им се концентрират единствено върху него, докато, ако има братя и сестри, вниманието се разпределя. Ако родителите са амбициозни, те притискат детето си да оправдае всичките им желания, без да му оставят право на избор. Така то никога не развива личните си таланти и се страхува да следва мечтите си, за да не разочарова родителите си. От обратната страна, родителите се стараят да дадат всичко на детето си и го правят разглезено. То израства с вярването, че целият свят му е длъжен.

Когато родителите са решили да имат само едно дете, трябва да бъдат два пъти по-прецизни при възпитанието на своя наследник, тъй като липсата на достатъчно опит в отглеждането на малчугани може да им изиграе лоша шега.

Все по-често се срещат семейства, които не жалят две и повече деца по различни причини – кариера, финанси, липса на достатъчно голямо жилище.

Но когато се полагат грижи само за едно дете в семейството, възрастните трябва да се пазят от крайности, тъй като има опасност да възпитат или твърде разглезен, или твърде неуверен в себе си млад човек човек.

Вижте в галерията за какво най-много трябва да внимават родителите на едно дете според авторката Ан Бакюс, чиято книга Моето бебе от 1 до 3 години се превърна в бестселър.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати