Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Двете големи грешки на родителите, отглеждащи едно дете

Двете големи грешки на родителите, отглеждащи едно дете

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
2 от 2 Снимки

2. Да не направят детето егоист


Единственото дете в семейството израства много самотно. То няма братя и сестри, с които може винаги да си играе. Заради това то се научава да се забавлява само. От една страна, това е хубаво, защото развива въображението си, но от друга, не е, защото след време това дете трудно ще се адаптира в групи. Никак няма да му е лесно да работи в екип или да прави компромиси с личните си желания, нито пък ще дава нещо на заем, защото не е свикнало да го прави като дете.

Когато родителите са решили да имат само едно дете, трябва да бъдат два пъти по-прецизни при възпитанието на своя наследник, тъй като липсата на достатъчно опит в отглеждането на малчугани може да им изиграе лоша шега.

Все по-често се срещат семейства, които не жалят две и повече деца по различни причини – кариера, финанси, липса на достатъчно голямо жилище.

Но когато се полагат грижи само за едно дете в семейството, възрастните трябва да се пазят от крайности, тъй като има опасност да възпитат или твърде разглезен, или твърде неуверен в себе си млад човек човек.

Вижте в галерията за какво най-много трябва да внимават родителите на едно дете според авторката Ан Бакюс, чиято книга Моето бебе от 1 до 3 години се превърна в бестселър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати