Съвременните деца имат повече психологически проблеми! Как да се справим

1 от 4 Снимки

1. Ограничете времето в интернет и използването на електронни устройства


Поставете лимит на времето, което вашите деца ще прекарват в интернет и с телефон и таблет в ръка, като се постараете и самите вие да спазвате тези граници, за да му дадете добър пример. Повечето проблеми със социализацията и общуването на съвременните деца идват именно от прекаляването с електронните устройства и видеоигрите. Вместо да проверявате нотификациите си във Фейсбук, поговорете с вашето дете или измислете креативни игри, с които да развивате въображението му;

Поколението, родено между 2000 и 2010 година, има повече емоционални проблеми, а психиката им е по-чувствителна в сравнение с децата, родените през 90-те и 80-те години, твърдят психолози.

Статистиките показват, че едно на всеки пет деца в САЩ има проблеми с психическото здраве, което влошава качеството му на живот. Състояние на Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност се е увеличило с 43%, а депресията при тинейджъри се е увеличила с една трета.

Опитите за самоубийство при подрастващи са два пъти по-често в сравнение с минали десетилетия.

И докато родителите се успокояват с мисълта Децата ни са си такива, проблемът не се решава, казва канадският психотерапевт Виктория Пруди.

Винаги ще има деца, които страдат от вродени заболявания, но фактът, че през последното десетилетие все повече деца има емоционални проблеми, означава, че са провокирани от външни фактори.

За много родители е трудно да си признаят, че възпитанието, което дават на децата си, стои в основата на техните проблеми, но практиката показва, че ако методите на родителите се променят, и самите деца се променят към по-добро.

Кои са основните фактори, с които ще възпитавате психически здраво дете, което няма проблеми със социализацията, поемането на отговорност и независимост, може да разберете от нашата галерия.

4. Не бъдете майка-орлица

Не подреждайте раницата на детето си вместо него, не го защитавайте, когато е направило нещо лошо, и не му поднасяйте всичко наготово. Защото го научавате, че винаги ще има кой да се грижи за него. По-добре го научете как да се справя без вас. Ако непрекъснато се заемате със задълженията на детето си и се справяте с всички трудности вместо него, ще го научите да бяга от предизвикателствата и да се крие в полите на мама всеки път щом трябва да прояви смелост, да се защити или да бъде независим.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати