ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Българка стана африканска принцеса

Българка стана африканска принцеса

Българка стана африканска принцеса
Снимка: Антон Симеонов

Българка стана африканска принцеса. Красивата Виктория се венча на пищна сватба за принц от Гана.

Името на новата африканска принцеса е Виктория Македонска. Тя се е омъжила за любимия си в Англия на 24 и 25 юни пред 80 гости от родните места на младоженците. Организаторката на събитието също е била българка.

За Виктория това е сбъдната мечта. Приказката стана реалност и днес тя вече е официална африканска принцеса. Тя каза Да на Пери Ний Сампа Отуми - принц на голямо племенно общество в африканската република. Неговият чичо е кралят. Дядо му също е бил един от най-уважаваните крале в Гана.

Избраникът на българката се е съобразил с обичаите на любимата си. Събитието започнало с типични за България ритуали. Пери бил обръснат и облечен в народна носия в къща, построена през 17-и век в Кентърбъри в Англия. Булката също е била пременена в носия, а косата ѝ - сплетена на плитка.

Следваща стъпка в събитието било взимането на кумовете. Кумата била близка приятелка на булката, а кумът – на младоженеца. За да докаже, че е достоен за българката, принцът бил подложен на няколко изпитания. Най-тежкото било пиенето на българка ракия на екс. Мъжът доказал, че държи на почерпката, но бил посрещнат от ново изпитание. Той трябвало да отговаря на гатанки. Целта била да се установи дали е достатъчно разсъдлив и находчив.

По стара българска традиция кумата забулила булката, а малко по-късно цървулът ѝ бил скрит, за да бъде намерен от любимия ѝ. Последвало ритуално сбогуване с роднините, след което се извило хоро. За да се представи на ниво, ганиецът репетирал седмици преди това за него.

Втората част от сватбата се провела в Лондон /виж галерията/. Там гостите се отдали на типични за Гана ритуали. Те са много подобни на българския годеж – роднините на момчето отиват при семейството на момичето и се представят. Те носят със себе си дарове. Провежда се дълъг разговор – дали булката иска да пристане на Пери, а след това родителите ѝ – дали я дават. Влюбените са казали Да, облечени в парени дрехи - традиционното за Гана кенте. И заживели щастливо до края на дните си в английската столица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати