Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Проблеми с поведението на детето – плод на родителски грешки

Проблеми с поведението на детето – плод на родителски грешки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 6 Снимки

2. Иска всичко в магазина


Детето се разхожда в магазина, пипа всичко и иска да му го купите – доста позната гледка. То трябва да бъде научено да контролира желанията си. Детето трябва да е наясно, че не сте в състояние да му купите всичко, което се продава. А дори и да сте – нямате нужда от тези неща. Подготовката за отиване в магазина трябва да започне още в дома. Детето не осъзнава, че пазарувате по списък, така че го изгответе заедно. Ако то не може да чете, нарисувайте всеки един от необходимите продукти. Накрая направете наследника си отговорник за изпълнение на списъка – нека внимателно следи как се справяте;

Детето не слуша, тръшка се за щяло и нещяло, изолира се от околните – поведенческите проблеми при подрастващите не са един и два. Причината за повечето от тях е резултат от родителски грешки при отглеждането и възпитанието.

Много родители влагат цялата си творческа енергия в това да убеждават другите, че тяхното дете е най-добре възпитаното на света. Много по-логично е да използват силите си, за да го възпитат наистина добре, и да оставят околните да дават оценки на постигнатото.

Грешките във възпитанието не остават дълго скрити. Някои се проявяват тук и сега, а други остават скрити с години, за да избуят, когато малкият човек порасне и е на зряла възраст. Вижте кои са поведенческите проблеми при децата, преки следствия от родителска грешка, в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати