Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Вярвайте или не, децата могат да ви научат нещо за добрите навици при хранене

Вярвайте или не, децата могат да ви научат нещо за добрите навици при хранене

4 от 4 Снимки

Децата престават да ядат, когато са сити


Децата имат вродена способност да регулират приема на храна. Те ядат, когато се чувстват гладни, и спират, когато им е достатъчно. Но като остарявате, започвате да пренебрегвате вътрешните индикации за глад и да обръщате повече внимание на външните знаци, които възбуждат апетита. Пренебрегвайте изкушенията и се осланяйте единствено на глада. Вярвайте на стомаха си, не на очите и носа си.

Всеки добър родител се опитва да направи максималното за своето дете. Да му предаде опита си и да го направи добър човек. Възрастните са ролеви модели за децата си, но в стремежа и старанието си родителите често пренебрегват добрите идеи на наследниците си, подценявайки ги заради възрастта им.

Децата обаче също имат на какво да ви научат. Звучи изненадващо и е така. В интерес на истината, младото поколение има здравословни хранителни навици, които много възрастни би трябвало да следват.

Ако възрастните отделят време да погледат децата си по-отблизо, те ще са приятно изненадани от това, което ще научат. В горната галерия вижте четири неща, които децата правят и ако им подражаваме, ще можем да променим хранителните си навици към по-добро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати