ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Най-популярното име за 2017-та година е София

Най-популярното име за 2017-та година е София

София

Най-популярното бебешко име в света през изминалата 2017-та година, е София. Името идва от гръцки и означава мъдрост.

София е най-популярният избор сред родителите. Статистиката е дело на

сайта Baby Name Wizard.

Основателката на сайта Лаура Уатенберг разглежда тенденцията в 49 държави. В девет от тях, сред които са Мексико, Италия и Русия, София е на първо място. В следващите 20 страни името заема второ или трето място.

Най-малко момиченца са кръстени София във Великобритания, където името се нарежда на 29-то. Най-предпочитаното име там е Оливия.

Интересен факт е, че София се радва на особена почит от американците от няколко години насам. Само през 2015-та година в Америка над 26 хил. новородени момиченца са били кръстени София.

Името София е популярен избор сред родителите по много причини, една от които е, че се произнася еднакво на всички езици. Освен това много знаменитости носят името София - актрисите София Лорен и София Вергара, както и режисьорката София Копола, моделът София Ричи и шведската принцеса София. Това е още един плюс за прекрасното име.

В България женското име София не е сред разпространените, и то въпреки че столица ни е кръстена точно на това име. То дори не е в списъка с 20-те най-разпространените у нас женски имена. През изминалата година у нас водещи сред женските имена бяха Мария, Иванка и Елена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати