Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

1 от 4 Снимки

Колко мили сте


Вашият капацитет за доброта и съпричастност е предварително определен от вашата ДНК. Специфичен ген в нашите организми произвежда рецептор за окситоцин – така наречения любовен хормон. Рецепторът определя колко състрадание сте склонни да покажете към другите. Той е свързан с по-нисък риск от аутизъм и социална тревожност.

Изследвания разкриват, че хората, притежаващи завишени нива от окситоцин, са предразположени да бъдат любезни и могат да запазят своето естество дори при трудни обстоятелства. Генът, който произвежда окситоциновия рецептор, е наследствен и е дар от нашите родители.

Казано е, че ние сме усъвършенствани копия на нашите родители. За добро или лошо наследяваме много неща от тях. Това често се вижда на пръв поглед, но още по-ясно личи в нашата ДНК.

Косата, цветът на очите, височината и формата на нашите носове обикновено могат да се видят в единия или и двамата ни родители. Здравословни проблеми като високо кръвно налягане или психични заболявания също имат наследствен фактор. Най-често срещаните в нашата генетика черти са физически.

За разлика от физическите проявления на наследствеността, склонни сме да вярваме, че начинът, по който се държим, и нашите лични предпочитания произтичат от средата, в която сме израсли, начин на живот и опит. В действителност, генетиката играе важна роля и в тези фактори.

Не вярвате? Ето няколко черти в характера, за които можете да благодарите (или да обвинявате) вашите родители.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати