Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

3 от 4 Снимки

Шофьорските ви умения


Следващия път, когато ви глобят за калпаво шофиране, можете да се опитате да се оправдаете с вашата ДНК. Ако не друго, поне служителите на реда ще се посмеят, въпреки че вие ще сте прави.

Изследване, направено от учени в Калифорнийския университет Ървайн, установило, че хората имащи специфичния мозъчен ген BDNF, имат лоша координация, по-трудно придобиват нови умения, по-трудно коригират действията си при установяване на грешка и не могат да преценяват посоките правилно. А това са все неща, които възпрепятстват превръщането ви в добър шофьор.

Казано е, че ние сме усъвършенствани копия на нашите родители. За добро или лошо наследяваме много неща от тях. Това често се вижда на пръв поглед, но още по-ясно личи в нашата ДНК.

Косата, цветът на очите, височината и формата на нашите носове обикновено могат да се видят в единия или и двамата ни родители. Здравословни проблеми като високо кръвно налягане или психични заболявания също имат наследствен фактор. Най-често срещаните в нашата генетика черти са физически.

За разлика от физическите проявления на наследствеността, склонни сме да вярваме, че начинът, по който се държим, и нашите лични предпочитания произтичат от средата, в която сме израсли, начин на живот и опит. В действителност, генетиката играе важна роля и в тези фактори.

Не вярвате? Ето няколко черти в характера, за които можете да благодарите (или да обвинявате) вашите родители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати