Ако искате момче - закуска и мазни храни

Ако искате момче - закуска и мазни храни

Човечеството още отдавна подозира, че полът на детето зависи от диетата на майката, въпреки че съвременната наука винаги е опровергавала тази хипотеза. Но само до неотдавна!

Американски изследователи откриха и доказаха, че полът на детето значително зависи от това, с което бременната жена се храни в най-ранен етап от бременността.

Жените, които не се отказват от закуската си, както и консумират достатъчно мазнини храна по време на зачеване, е по-вероятно да родят момче.

И обратното, диета с ниско съдържание на мазнини и принцип "защо да закусвам като може и без това" ще направи жената бъдеща майка на момиченце.

"Високоенергийните диета често водят до раждане на момчета, а нискокалорийните - момичета. Това се наблюдава не само при хората, но и при мишките", казва авторът на проучването д-р Шърли Розенфелд на университета в Мисури.

Изследователите хранели една група мишки с храни, богати на мазнини и въглехидрати. И друга - с храни с ниско съдържание на мазнини.

След 12 дни учените получили удивителни резултати. Диетата не само повлияла върху пола на потомството, но и довела до генетични промени в организмите на ембриони. Наблюдавали промяна в 2 000 гени, включително и тези, които са отговорни за функционирането на бъбреците.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати