Ще се омъжвате? Научете сватбените суеверия

Ще се омъжвате? Научете сватбените суеверия

Получили сте предложение за брак? Или вече сте го приели, но ви предстои избор на деня, в която да прекрачите в отбора на семейните жени? Преди да направите това, по-добре вижте кои са едни от най-разпространените суеверия и народни поверия, свързани със сватбата и сватбения ден.

- На път към църквата булката трябва да престъпи прага на родния си дом с десния крак. Вярва се, че по този начин тя ще си донесе радост в семейния живот. Внимание! Ако прекрачите прага с левия си крак, съпругът ви често ще кръшка от пътя.

- Знаете ли защо пред булката и младоженеца вървят шаферките? Защото по пътя към църквата, където те двамата ще се врекат в Бога, никой не трябва да пресича пътя им.

- Лоша поличба е, ако в църквата някой от младоженците изпусне венчалната си халка, преда да бъде поставена на пръста. Според поверията, това е знак, че бракът няма да се съхрани и ще се разпадне.

- Вярва се, че на излизане от църквата, пред булката някой от роднините й трябва да счупи сурово яйце, за да протекат ражданията й леко.

- Ако по време на сватбата завали дъжд или сняг - семейството ще живее богато.

Ще се омъжвате? Научете сватбените суеверия

- След като вече са сключили брак младоженците трябва да влязат в дома си, престъпяйки прага заедно. По този начин ще са заедно за цял живот, ще живеят в сговор и съгласие.

- Счита се, че най-щастливите дни за сключване на брак са 3, 5, 7, 9 от всеки месец с изключение на май.

- Съществува вярване, че булката трябва да носи под булчинската си рокля скилидка чесън против уроки.

- Обувките на булката не трябва да са нови, за да привлекат в дома ви късмета и благоволението на съдбата. Обувките също трябва да са затворени отпред.

- Булката хвърля букета към неомъжените си приятелки, младоженецът нейния жартиера към ергените. Тези, които ги уловят, ще се оженят по-скоро.

- Младоженците не трябва да се прозяват в деня на сватбата си. Ако пък някой от тях кихне, е на късмет. Ако лявата ръка на булката я засърби, е на пари.

- В деня на сватбата не бива да се чупят огледала.

- Булката и младоженецът не трябва да се снимат поотделно. Колкото повече време от сватбата те са заедно, толкова по-здрав ще бъде бракът им.

- На сватбената рокля не трябва да има никакви рисунки. Рисунка на птица е много лош знак.

Ще се омъжвате? Научете сватбените суеверия

- Ако се ожените в понеделник е на богатство. Вторникът е на здраве, сряда – на щастие, четвъртък – животът ти ще бъде пълен с трудности и неуспехи.

- Булката трябва да пази монета под лявата си пета, тъй като лявата страна е най-уязвима – зад лявото рамо се намира змеят-изкусител.

- Ако искате сестра ви да се омъжи веднага след вас, преди да излезете от дома, дръпнете ъгъла на покривката, с която е покрита масата.

- Булката трябва да пази монета под лявата си пета, тъй като лявата страна е най-уязвима – зад лявото рамо се намира змеят-изкусител.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати