Топ 4 съвета за родители на абитуриенти

1 от 4 Снимки

1. План за действие


Родителят трябва да прояви нужното разбиране. Заедно с младежа трябва да се състави план със съответните стратегии, права и задължения. Родителят трябва да е наясно с политиката и плановете на училището, както и взетите решения на класа за празника. Ясни трябва да са часът, местоположението, компанията и транспортът. Запознайте се с менюто и напитките в ресторанта. И запомнете – вие само се запознавате с фактите и не може да ги променяте.

Абитуриентският бал е преломен момент в живота на всеки подрастващ. Единствените по-стресирани от абитуриентите в този миг са техните родители.

Никой не спори, че никак не е лесно да си родител на абитуриент. Балът е поредното предизвикателство на финалната права на порастването. След него детето тръгва по свой житейски път към неизвестното.

Вълнуващият абитуриентски бал е само миг, след който започва истинският живот. А това си е страшничко, спор няма. Всички мигове на мир и разбирателство, както и на непреодолими конфронтации, преминават пред очите на родителя, гледайки как детето му се отдалечава.

Времената се менят и празникът няма нищо общо с това, което помните от вашите младини. Повечето зрели хора разбират, че не е кой знае колко голямо постижение завършването на гимназия.

Родителите обаче са неделима част от този празник. За да бъдат те поне малко по-подготвени, ето кои са 4-те задължителни елемента /виж галерията/.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари