Ezine.bg»Статии»Семейство»Тийнейджъри»Топ 4 съвета за родители на абитуриенти

Топ 4 съвета за родители на абитуриенти

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 4 Снимки

2. Вяра


Родителят трябва да има вяра както на абитуриента, така и на себе си. Усилията ви никога не са напразни. Вие сте отгледали това дете и е редно да му имате доверие. Истината е, че нещо лошо може да се случи не само на бала, но и във всеки друг ден. Така че ви остава упованието, че детето абитуриент има подготовката и увереността да се държи като голям човек и да носи отговорността си за това. Истината е, че в повечето случаи то прави именно това, което превръща терзанията на родителите в нещо ненужно.

Абитуриентският бал е преломен момент в живота на всеки подрастващ. Единствените по-стресирани от абитуриентите в този миг са техните родители.

Никой не спори, че никак не е лесно да си родител на абитуриент. Балът е поредното предизвикателство на финалната права на порастването. След него детето тръгва по свой житейски път към неизвестното.

Вълнуващият абитуриентски бал е само миг, след който започва истинският живот. А това си е страшничко, спор няма. Всички мигове на мир и разбирателство, както и на непреодолими конфронтации, преминават пред очите на родителя, гледайки как детето му се отдалечава.

Времената се менят и празникът няма нищо общо с това, което помните от вашите младини. Повечето зрели хора разбират, че не е кой знае колко голямо постижение завършването на гимназия.

Родителите обаче са неделима част от този празник. За да бъдат те поне малко по-подготвени, ето кои са 4-те задължителни елемента /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати