ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Когато детето яде много

Когато детето яде много

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
693152
Има начин да се справите с преяждането при децата
3D Детска раница Frozen
3D Детска раница Frozen
39.90 лв.
Виж ››

Чували сте как много майки се оплакват от злоядо дете. Предлагат им какво ли не за ядене, а те - не, та не! Родителите вече са изпробвали всякакви хитринки и трикове, за да могат да въздействат на апетита им, но усилията им са напразни.

Децата не се хранят с удоволствие, а направо с мъка. Никак не е приятна подобна ситуация. Но пък от друга страна надали сте чували за деца, които са умрели от глад при наличието на храна. Здрави са си, дори и да се насищат от по-малки порции ядене.

Съществува обаче и обратната ситуация, която е доста по-неприятна. Детето започва да се тъпче по всяко време на деня и то с какво ли не.

Направо Ви идва да сложите катинар на хладилника. Не че Ви се свиди храната, но отрочето Ви започва постепенно да наддава килограми и неусетно се стига до затлъстяване при дете. Което не само че не е добре от визуална гледна точка, но може да доведе и до сериозни здравословни проблеми при децата. Какво да правите, когато детето яде много?

На първо място се постарайте да организирате строг хранителен режим на детето. Научете се да му поднасяте храната в точно установен час. Това да е времето за хранене. За консумация на основната храна. Така ще избегнете всякакви хранения с вредни с бърза храна, чипсове, снаксове.

Накарайте отрочето си да осъзнае, че бургерите, пържените картофи не са полезни. Говорете спокойно за това кои храни е добре да бъдат консумирани и кои не. Ограничете сладките неща, всичко пържено и панирано. Не ги елиминирайте, а ги ограничете. Всичко, което се забранява тотално, е най-привлекателно.

Много добра стратегия в случаите, в които си имате работа с дете с повишен апетит, е сервирането на порциите храна в големи чинии. Така детето ще има илюзията, че храната е много, а Вие всъщност ще слагате по-малко. В крайна сметка знаете, че апетитът идва с храната.

За да се справите с преяждащо дете, установете точни часове на хранене

И не забравяйте да предлагате на дете с повишен апетит чаша вода винаги преди хранене по чаша вода. Това също е изпитан метод, който залъгва глада. Ще забележите, че то постепенно започва да се засища с по-малко храна, ще е по-подвижно и активно. А Вие от своя страна няма да се тревожите толкова за здравословното му състояние. Поне не в тази връзка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати