Кога и как да храним бебето с адаптирано мляко

Адаптирано мляко

Напоследък все повече родилки решават да хранят бебето си с адаптирано мляко вместо да го кърмят. Защото кърменето им се струва сложен процес или пък защото се опасяват гърдите им да не увиснат.

Целта на този материал е не да Ви убеждаваме дали да кърмите или не, тъй като това е право на личен избор. Но не забравяйте, че е доказано - за бебето няма по-подходяща храна от кърмата.

Понякога обаче се случва така, че майката няма достатъчно кърма или просто няма физическа възможност да кърми бебето си. Тогава на помощ идва адаптираното мляко. Предлагат се всякакви марки и разфасовки, така че изборът Ви в това отношение е огромен. Но е важно да знаете и какви са основните видове адаптирано мляко, за да можете да обсъдите с педиатъра на детето кое мляко е най-подходящо за него.

Хумана

Вероятно най-разпространено е адаптираното мляко, което е на основата на краве мляко. Защото обикновеното краве мляко не се доближава достатъчно до съставките, съдържащи се в майчиното. Препоръчва се то да се дава чак след като детето е навършило 1 год.

Адаптираните млека на основата на краве мляко са много подходящи за бебета, които нямат непоносимост към него. Те са максимално доближени до майчиното мляко и способстват за доброто развитие и растеж на бебето. Тук е моментът и да добавим, че от доста време е прието адаптираните млека да се наричат млека за кърмачета, когато бебето е до 6-месечна възраст. След като я премине, тези продукти се наричат преходни млека и се използват по време на захранването на детето, може и след навършване на 1 годишната му възраст.

Разпространени са и млеката на основата на соя, както и т. нар. специални млека. Те не съдържат животински екстракти и остават единственият Ви вариант, ако се окаже, че бебето има непоносимост към кравето мляко.

Млека за Кърмачета

Излишно е да обсъждаме подробно как да храним бебето с адаптирано мляко. На кутията на избрания от Вас продукт подробно е описано как млякото се приготвя и колко мл вода към какво количество мляко се добавят. Също така е описано и по колко пъти на ден е добре бебето да бъде хранено. Но винаги е добре да се консултирате с педиатъра си, защото количеството храна зависи от това дали бебето наддава добре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати