Как да се справим с властната свекърва

Как да се справим с властната свекърва

Неразбирателството между снахите и свекървите е пословично, като е дало материал за хиляди вицове и шеги. Но истината въобще не е забавна, тъй като властната свекърва може да създаде много проблеми и дори да разруши младото семейство.

Майката си остава майка за цял живот, независимо дали детето ѝ е на 3 години, или вече е минало 30 и е създало свои деца. Но родителските съвети и помощ трябва да се дават с мярка. Това трябва да знае всяка свекърва и то да ѝ бъде заявено от сина ѝ, а не от жена му.

Има хора, които по природа са властни и са свикнали да командват. Ако случаят със свекърва ви е такъв, тя ще нарежда на всички, а не само на вас. Дори свекървата да е кротка иначе жена, може отношението ѝ към снахата да е властно.

Какъвто и да е случаят, трябва да намерите начин да се разбирате с нея. Тя е отгледала мъжа ви и е естествено да е част от живота ви. Въпреки това има граници, които трябва да се спазват и от двете страни.

Поставете условията си пред мъжа си, тъй като трябва да сте единодушни по важните въпроси. Такива са къде да живеете, кога и колко деца да имате, как да се казват. Например не се нанасяйте в апартамента на свекървата, ако тя не е съгласна или ако вие мислите, че няма да се спогодите.

Как да се справим с властната свекърва

Дори и да живеете отделно, властната свекърва ще иска да правите това, което според нея е правилно. Тя има мнение за всичко и го налага. За да се справите с това, бъдете спокойни. Изслушайте я с внимание, благодарете ѝ за времето и съвета, но подчертайте, че вие решавате.

Не приемайте нещата лично, не задълбавайте, не започвайте кавги и не търсете реванш. Не забравяйте, че със свекървата сте от различни поколения и имате различни възгледи и интереси. Може критиките ѝ да не са насочени лично към вас, а към поколението ви като цяло.

Отнасяйте се към свекърва си така, както искате мъжът ви да се отнася с вашата майка. Ако вие се държите мило и любезно, ако показвате уважение и признателност, най-вероятно свекърва ви ще отвърне със същото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати