ezine.bg»Статии»Семейство»Тийнейджъри»Как да възпитаваме момиче

Как да възпитаваме момиче

Възпитание на момиче
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Много родители, които са се сдобили с женска рожба, смятат че нейното отглеждане е много по-лесна задача в сравнение с това на момченцата. Всеобщо е схващането, че момиченцата са по-кротки, по-спокойни, по-разумни и по-послушни от момченцата. Това донякъде си е самата истина, но винаги има изключения от общото правило.

Няма конкретни правила, които да спазвате, ако трябва да възпитавате момиченце, но трябва да вземете предвид факта, че момиченцата обикновено се развиват по-бързо от момченцата. Проговарят и прохождат по-отрано и в повечето случаи са по-чувствителни от момченцата.

Отживелица е обаче да се мисли, че момиченцата трябва да бъдат обличани само в розово или пък, че трябва да си играят само с кукли.

Има много момиченца, които предпочитат играта с колички и камиончета или пък любимият им тоалет е в син цвят. Нашият съвет е в никакъв случай да не се опитвате да променяте подобни желания, защото всяко дете (независимо дали е момиче или момче) има право на собствени предпочитания.

Как да възпитаваме момиче

Както казахме в началото, момиченцата обикновено са по-кротки и по-възприемчиви от момченцата. Те обаче са и по-нерешителни, което трябва да се вземе предвид, когато се прави разлика във възпитанието на момче и момиченце. Освен това момиченцата не умеят да се ориентират толкова добре в чужда среда, колкото момчетата. Така поне твърдят повечето педиатри, а дали това отговаря конкретно за Вашето момиченце, ще решите сами.

Особено трудна е задачата с възпитаването на момиче, когато то е в тийнейджърска възраст. По правило за тийнейджъри, независимо дали са момичета или момчета, се смятат онези деца, които се намират на 13-19 годишна възраст, тъй като "тийн" идва от английската наставка "teen", с която завършват всички английски числа от 13 до 19.

И това наистина е възрастта на т. нар. тийнейджъри с разликата, че вече възрастта се изменя и ако допреди няколко десетилетия сме съзирали характерното тийнейджърско поведение в една 14 годишна девойка, то може спокойно да се сблъскаме със същото и при днешните 12-годишни момичета.

Как да възпитаваме момиче

Да добавим и факта, че момичетата съзряват много по-бързо от момчетата. Докато последните все още успяват изцяло да съсредоточат вниманието си върху играта на футбол или поредната компютърна игра, девойките вече са съвсем наясно какво е това "секс", а някои дори го практикуват. Ужасяващо за всеки един родител на тийнейджърка, но факт...

Така че не подценявайте сексуалното възпитание и имайте предвид, че при момичетата то трябва да започне в по-ранна възраст, отколкото при момчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати