Как да се справим с корема след раждане

Корем след раждане

По време на бременността тялото на жената претърпява промени, с които тя трябва да се справи, след като се сдобие с рожба. Една от тях е размерът на корема, който значително се е увеличил.

За да го приберете, ще трябва да направите няколко неща.

Жените, които кърмят, по-бързо ще се справят с корема след раждане. Това се дължи на хормоните, които се отделят при кърменето и помагат за свиването на матката. Обикновено това се случва три седмици след раждането.

Предлагат се специални видове стягащо и оформящо бельо и ластични колани, които могат да се ползват веднага след раждането. Коланът трябва да е с добра еластичност и да е стегнат. Ако създава болезнени усещания, изберете друг модел или размер. Носете колана по няколко часа на ден, но не разчитайте само на него.

Движението е много важно. За жените, които са родили по естествен път, се препоръчват да започнат разходки половин месец след раждането. Ако времето позволява, можете да съчетавате вашите разходки с тези на бебето.

Ако сте родили с операция, лекарят ще ви посъветва как да се възстановявате и кога и какво натоварване да поемате, както и дали да използвате стягащи средства. Повечето специалисти препоръчват да започнете да се движите възможно най-скоро. Естествено, става въпрос за ходене, а не за натоварващи тренировки.

Само разходките не са достатъчни за стягането на корема. Правете коремни преси и други специализирани упражнения, но чак когато състоянието ви позволява. Ако сте родили с цезарово сечение, това най-вероятно ще е три месеца след раждането.

Дори и да сте от щастливките, които не са напълнели по време на бременността, не се отпускайте прекалено. Докато кърмите, апетитът ви вероятно ще е изострен и може да ви подведе да се храните по-обилно, отколкото е нужно. Не трябва да се лишавате, разбира се, а само да внимавате да не прекалявате. Обикновено на жената, която кърми, са ѝ нужни с 500 калории над обичайния прием.

Яжте богати на витамини и фибри храни. Ако кърмите, се посъветвайте с педиатъра кои храни са подходящи както за здравето и развитието на бебето, така и за фигурата ви.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати