ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Как да возим новородено в кола

Как да возим новородено в кола

Мария ДиковаМария Дикова
Джедай
1507
Бебе в кола
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Когато семейството ви се сдобие с нов член, всички са много щастливи. Но покрай радостта от появата на бебето не трябва да забравяте да се погрижите за безопасността му. Едно от нещата, на които е нужно задължително да обърнете внимание, е да се осведомите как да возите наследника си в автомобила.

Когато се налага да возите новороденото бебе в колата, не можете просто да го оставите на седалката или да го държите в ръце. Детето трябва да е в специално кошче, което трябва предварително да сте подсигурили.

По-големите деца са в специални столчета, когато се возят в автомобила, но новороденото се слага в бебешко кошче, в което да лежи. Закрепете кошчето с коланите на седалката, като се съобразявате с инструкцията на производителя. Уверете се, че сте го закрепили правилно и стабилно. След това сложете новороденото вътре и го обезопасете допълнително с коланите в кошчето.

От раждането си до навършването на една година бебето трябва да се вози с гръб към движението. Кошчето не трябва да се слага на предната седалка, ако колата е с въздушна възглавница.

Поставяйте новороденото на предната седалка само ако сте сами в колата. Ако друг шофира, нека родителят да монтира кошчето на задната седалка и по време на пътуването да седи до новороденото, за да го наблюдава и да се грижи за него.

Детско столче за кола
Снимка: bookedfair.com

Предлагат се различни кошчета за бебета, които са предназначени за деца от 0 до 12 месеца. Те имат и дръжка, с която да ги пренасяте на кратки разстояния. Кошчето може да има основа, с която ще е по-високо и по-лесно ще го прикрепяте.

Много родители избират комбиниран модел, при който кошчето е част от бебешката количка. Удобството тук е, че не трябва да местите детето. Това е чудесен избор, ако пътувате често.

Най-добре е да изберете вариант, при който дъното на коша може да се регулира. Новороденото трябва да лежи хоризонтално, а с порастването на бебето дъното на коша може леко да се повдигне и детето да е в полуседнало положение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати