Как да спасим брака, след като любовта си отиде

Не се отказвайте да спасите брака си, след като любовта си отиде

Ако тази статия е привлякла вниманието ви, значи нещо не е наред с брака ви. А може би сте от хората, които взимат превантивни мерки, за да спасят брака си? Каквато и да е причината - едно е сигурно, изход има.

Днес ще ви разкрием как да запазите връзката си, когато любовта си отиде.

Липсата на секс и близост отваря голяма дупка между двама души, обвързани във вечна вярност. За това е важно да поддържате разнообразие в сексуалния живот.

Когато в интимен план всичко се стабилизира, то неизбежно дистанцията между вас ще се скъси и смислените разговори ще зачестят. А желанието за споделяне и отдаване е важно за перфектния брак, нали?

Когато обаче страстта е изчезнала, определено има за какво да се притеснявате. Обикновено тогава комуникацията е трудна, романтиката липсва, а любовта се прехвърля върху децата.

Възможни са и изневери, но въпреки всичко, не се отказвайте и продължавайте да работите за спасяване на брака си. Не позволявайте на развода да бъде тема на дискусия. Единствените ви разговори трябва да са това колко е важно семейството и с каква безусловна любов сте го изградили.

Сред враговете на взаимното разбирателство е и безразличието. Няма нищо лошо в това да търсите усамотение, но ако целенасочено избягвате да прекарвате свободното си време с половинката, или не се интересувате от него, значи има проблем.

В такива случаи брачните терапевти препоръчват различни и интересни за двамата занимания. В случая полезни биха могли да се окажат пътуванията, срещите с приятели и романтичните сюрпризи. Това несъмнено ще върне любовта, красотата и емоцията във връзката.

Романтичната вечеря ще помогне за спасяване на брака ви

Дори експериментирайте и с нещо по - простичко - наемете си детегледачка и се отдадете на тръпката да сте само двамата - отидете на кино или си спретнете романтична вечеря. Това време ще е само ваше и ще се стараете да не го пропуснете в безсмислени спорове и караници.

Друг вариант да заздравите връзката си е например да отидете заедно на фитнес. Не е задължително да е в салона, може да тичате или просто да се разхождате, но бъдете заедно. Ще откриете, че да сте наблизо един до друг е чудесен начин за решаване на брачни проблеми.

Ако и това бе помогне - разделете се за малко един от друг. Така ще си поемете глътка въздух и ще осъзнаете липсата на другия. В краен случай може да помислите за развод.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати