ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как да спасим брака, след като любовта си отиде

Как да спасим брака, след като любовта си отиде

Не се отказвайте да спасите брака си, след като любовта си отиде
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Ако тази статия е привлякла вниманието ви, значи нещо не е наред с брака ви. А може би сте от хората, които взимат превантивни мерки, за да спасят брака си? Каквато и да е причината - едно е сигурно, изход има.

Днес ще ви разкрием как да запазите връзката си, когато любовта си отиде.

Липсата на секс и близост отваря голяма дупка между двама души, обвързани във вечна вярност. За това е важно да поддържате разнообразие в сексуалния живот.

Когато в интимен план всичко се стабилизира, то неизбежно дистанцията между вас ще се скъси и смислените разговори ще зачестят. А желанието за споделяне и отдаване е важно за перфектния брак, нали?

Когато обаче страстта е изчезнала, определено има за какво да се притеснявате. Обикновено тогава комуникацията е трудна, романтиката липсва, а любовта се прехвърля върху децата.

Възможни са и изневери, но въпреки всичко, не се отказвайте и продължавайте да работите за спасяване на брака си. Не позволявайте на развода да бъде тема на дискусия. Единствените ви разговори трябва да са това колко е важно семейството и с каква безусловна любов сте го изградили.

Сред враговете на взаимното разбирателство е и безразличието. Няма нищо лошо в това да търсите усамотение, но ако целенасочено избягвате да прекарвате свободното си време с половинката, или не се интересувате от него, значи има проблем.

В такива случаи брачните терапевти препоръчват различни и интересни за двамата занимания. В случая полезни биха могли да се окажат пътуванията, срещите с приятели и романтичните сюрпризи. Това несъмнено ще върне любовта, красотата и емоцията във връзката.

Романтичната вечеря ще помогне за спасяване на брака ви

Дори експериментирайте и с нещо по - простичко - наемете си детегледачка и се отдадете на тръпката да сте само двамата - отидете на кино или си спретнете романтична вечеря. Това време ще е само ваше и ще се стараете да не го пропуснете в безсмислени спорове и караници.

Друг вариант да заздравите връзката си е например да отидете заедно на фитнес. Не е задължително да е в салона, може да тичате или просто да се разхождате, но бъдете заедно. Ще откриете, че да сте наблизо един до друг е чудесен начин за решаване на брачни проблеми.

Ако и това бе помогне - разделете се за малко един от друг. Така ще си поемете глътка въздух и ще осъзнаете липсата на другия. В краен случай може да помислите за развод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати