ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Колко често се уринира при бременност?

Колко често се уринира при бременност?

Уриниране при Бременност
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Честото уриниране при бременност е съвсем нормално явление, което спохожда всяка жена в това състояние. По това време се налага организмът да работи за двама души и процесите в органите се осъществяват по-бързо от обикновено. Не се плашете, ако започнете да ходите до тоалетна по-често от обикновено.

Бъбреците са едни от най-бързо действащите органи в женското тяло по време на бременност. С напредващите дни притокът на кръв към тазовата област се засилва, защото уринирате за двама човека.

Това явление най-често се появява през първото тримесечие от бременността. В деветия месец, когато бебето вече слиза още по-надолу, е изключително трудно за майката, защото плодът притиска още повече пикочния мехур. Това създава неудобство, когато сънят се нарушава заради честото ставане посред нощ.

Един от първите признаци за бременност при повечето бъдещи майки е честото ходене до тоалетна по малка нужда. То се дължи както на промяната в хормоните, така и на уголемяването на матката, която започва да притиска пикочния мехур.

След третия месец е възможно да получите облекчение. Когато расте матката, тя се движи и нагоре и това позволява за кратко да се насладите на нормално уриниране.

Бременност

През последните три месеца от бременността обаче трябва да се подготвите за истинска „експлозия“. Колкото по-голямо става вашето бебче, толкова повече притиска пикочния ви мехур и това ви кара да уринирате по-често от обикновено.

Добре е да ограничите приема на течности до 16 ч. следобяд, защото иначе е възможно да ставате доста често през нощта. Не забравяйте обаче, че е препоръчително на ден да приемате поне 8 чаши вода. Кофеинът също не се препоръчва по време на бременност, защото действа диуретично и увеличава уринирането.

Разбира се, честотата на уриниране при бременност зависи от индивидуалността на всеки женски организъм по време на бременност. Бъдете спокойни и не се шашкайте, ако ходите до тоалетна повече пъти от преди. Радвайте се на това, което съвсем скоро ще ви направи най-богатите на света!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати