Възможно ли е да забременеете по време на анален секс?

Забременяване при анален секс

Според проучвания, проведени в Съединените щати, хората днес правят повече анален секс отколкото в миналото. В допълнение на това учените твърдят, че някои жени намират аналния секс за приятен, докато други - за болезнен и неприятен, като се съгласяват с него поради някакъв друг фактор. Най-често срещаните причини са удовлетворяване на партньора и избягване на нежелана бременност.

Сексуалната активност трябва да бъде приятно преживяване и за двамата партньори. Ако се чувствате притиснати да правите нещо, което не желаете, просто кажете на половинката си.

Ако избирате анален секс с идеята да избегнете бременност, е редно да знаете някои факти. В повечето случаи наистина е невъзможно да заченете по този начин. Срещат се обаче и някои изключения, с които трябва да бъдете наясно.

Има ли вероятност да се случи?

Семенната течност съдържа милиони сперматозоиди, чиято цел е да плуват колкото се може по-енергично, за да намерят женско яйце. Жената е плодовита, когато яйцеклетката и е освободила узряло яйце във фалопиевата тръба. Това се случва веднъж месечно.

За да бъде оплодено яйцето, сперматозоидите трябва да са във влагалището, така че да могат да плуват до и през отвора на матката, наречен шийка на матката. Оттам сперматозоидите продължават през шийката нагоре във фалопиевата тръба, където един или повече сперматозоиди се опитват да проникнат в яйцето.

Не съществува репродуктивна връзка между ануса и репродуктивните органи, където всяка седмица яйцеклетките се освобождават, в очакване на спермата да ги оплоди. Тя трябва да достигне до яйцето, за да настъпи бременност.

Всеки път когато сперматозоидите са близо до влагалището, има вероятност вие или вашия партньор случайно да ги пренесете във влагалището дори без проникване в него. Ако всички условия са изпълнени, някои специалисти вярват, че това може да завърши с бременност.

Оплождането изисква само сперма. Колкото по-скоро настъпи еякулацията, толкова е по-вероятно сперматозоидите извън тялото все още да са активни. В този смисъл всяка 1 на 200 анкетирани жени отговарят, че са забременяли без да използват някаква технология и без да са имали вагинален контакт.

Ако тези доклади са точни, възможно е сперматозоидите да бъдат доставени до вагиналния канал по друг начин. Например, еякулация в близост до вагиналния отвор или вмъкване на семенната течност посредством пръст или секс играчка.

Секс играчки

Малко вероятно е сперматозоидите, вследствие на незащитен анален секс, да достигнат влагалището. Също така имайте предвид, че не само сперматозоидите трябва да достигнат до влагалището, но и жената трябва да се намира в т. нар. плодороден прозорец. Това обикновено е период от три до седем дни за всеки цикъл.

Какво се случва преди еякулацията?

Според някои специалисти дори течността, която се получава преди спермата, може да причини бременност. Поради тази причина дори при отсъствие на еякулация във влагалището, може да настъпи оплождане. Ако искате да го избегнете, и не използвате други защитни методи, най-добре е да избегнете проникването.

Не забравяйте, че болестите и нараняванията са по-вероятни от небезопасен анален секс, отколкото от вагинален. За препоръчване е винаги да използвате предпазни средства по време на анален секс, въпреки че дори и презервативите не предлагат 100 % защита.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати