Как да преодолеем страха от раждане?

Раждане

Раждането е естествен процес, фаза от живота на всяка жена, която дава смисъл на нейното съществуване. Създаването на семейство е най-хубавото нещо, което човек може да постигне през своя житейски път.

Даряването на живот е най-голямото чудо, което би могло да съществува. На думи звучи прекрасно, а и то е. Въпросът е, че страхът винаги се настанява в мислите на бъдещата майка, особено когато раждането ще ѝ е за първи път.

Това е напълно нормално. Освен чисто човешкия страх, непрекъснато чуваме за какви ли не случаи, виждаме различни ситуации, които допълнително усилват тревожността у една жена. Как да преодолеем страха от раждане?

Четете, бъдете информирани, общувайте с жени, които вече са раждали – чуйте или прочетете различни мнения, опит, гледни точки. Това ще ви помогне да изберете начина на раждане, мястото дори. Ще бъдете подготвени и ще знаете какво да очаквате.

Освободете се от лошите мисли – винаги се придържайте към положително мислене.

Негативните влияния не се отразяват добре нито на вас, нито на бебето. Обградете се с усмихнати хора, с положителна енергия, с мъдри мисли. Представяйте как гушкате своето малко съкровище, как всичко ще мине успешно и много скоро ще приберете вкъщи новия сладък член на вашето семейство.

Запишете се на йога за бременни – или друг вид медитация, която помага за преодоляване на страх от раждане. Това ще ви отпусне, успокои, подготви. Пък и там ще бъдат и други бременни жени, а страхът е по-малък, когато е споделен. Доверете се на тялото си – открай време си знаем, че жените сме по-силни от мъжете.

Раждане

Женското тяло е създадено така, че да устои на болката от раждането. По-слаба или по-силна, тя ще бъде там, но вие ще ѝ устоите. Пък и веднага ще я забравите, щом чуете плача на съкровището си.

Не позволявайте на страха от раждане да попречи на щастието, което изпитвате. Не гледайте клипчета, не слушайте лоши новини, не се обременявайте с негативни мисли и емоции. Повтаряйте си, че раждането ще мине гладко и че скоро ще поемете в прегръдките си своето бебе. Така и ще бъде. Бъдете спокойни, защото всяка емоция сега е за двама.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати