Как да преодолеем страха от раждане?

Как да преодолеем страха от раждане?

Раждането е естествен процес, фаза от живота на всяка жена, която дава смисъл на нейното съществуване. Създаването на семейство е най-хубавото нещо, което човек може да постигне през своя житейски път. Даряването на живот е най-голямото чудо, което би могло да съществува. На думи звучи прекрасно, а и то е. Въпросът е, че страхът винаги се настанява в мислите на бъдещата майка, особено когато ще ѝ е за първи път.

Това е напълно нормално. Освен чисто човешкия страх, непрекъснато чуваме за какви ли не случаи, виждаме различни ситуации, които допълнително усилват тревожността у една жена. Как тогава да се справим със страха от раждането?

Четете, бъдете информирани, общувайте с жени, които вече са раждали – чуйте или прочетете различни мнения, опит, гледни точки. Това ще ви помогне да изберете начина на раждане, мястото дори. Ще бъдете подготвени и ще знаете какво да очаквате.

Как да преодолеем страха от раждане?

Освободете се от лошите мисли – винаги мислете позитивно. Негативните влияния не се отразяват добре нито на вас, нито на бебето. Обградете се с усмихнати хора, с добра енергия, с хубави мисли. Представяйте как гушкате своето малко съкровище, как всичко ще мине успешно и много скоро ще приберете вкъщи новия сладък член на вашето семейство.

Как да преодолеем страха от раждане?

Запишете се на йога за бременни – или друг вид медитация. Това ще ви отпусне, успокои, подготви. Пък и там ще бъдат и други бременни жени, а страхът е по-малък, когато е споделен. Спортът за бременни се приема за нещо много полезно както за плода, така и за тялото на майката.

Доверете се на тялото си – открай време си знаем, че жените сме по-силни от мъжете. Женското тяло е създадено, така че да устои на болката от раждането. По-слаба или по-силна, тя ще бъде там, но вие ще я преодолеете. Пък и веднага ще я забравите, щом чуете плача на съкровището си.

Как да преодолеем страха от раждане?

Не позволявайте на страха да попречи на щастието, което изпитвате. Повтаряйте си, че раждането ще мине гладко и че скоро ще поемете в прегръдките си своето бебе. Така и ще бъде. Бъдете спокойни, защото всяка емоция сега е за двама.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари