Как да преодолеем кризата в брака?

Как да преодолеем кризата в брака?

Бракът е съюз между двама души, които се обичат и виждат пред себе си общо бъдеще. Или поне така би трябвало да бъде до момента, в който семейството не се изправи пред криза.

Преодоляването на кризите в брака могат да заздравят връзката, но могат и да доведат до нейния крах. Затова, ако искате да запазите семейството си, трябва да се научите да ги преодолявате. Ето какво трябва да имате предвид, когато се стремите към по-хармоничен брачен живот.

1. Не се пускайте по течението

Как да преодолеем кризата в брака?

Ежедневните ангажименти, проблемите в работата или постоянните изисквания в училището на детето не оставят място за романтика. Колкото и да се стараете да изненадвате половинката си ежедневно, все нещо не се получава, както сте го замислили. Достатъчно е поне веднъж в месеца да излизате заедно на вечеря или театър, за да избягате от пълното игнориране на половинката си. За да ви остане достатъчно време да изчистите натрупаното напрежение, можете да намерите дейност, която да допада и на двамата. Спорт, градинарство, готвене – това ще е времето само за вас и вашата половинка.

2. Разговаряйте

Как да преодолеем кризата в брака?

Често в нежеланието си да потъвате все по-дълбоко в същината на кризата, нещата остават недоизказани или грешно казани. Отделете достатъчно време, в което в спокойна обстановка да можете да обсъдите какво в брака не е наред и как да се справите със ситуацията. Може да се окаже, че нещата не чак толкова драматични, а са се нуждаели от по-пълно изговаряне.

3. Не крийте проблемите под килима

Как да преодолеем кризата в брака?

Ако усещате, че нещо в отношенията с партньора ви не вървят както трябва, не чакайте проблемите да се натрупат. Колкото повече мълчите и се правите, че всичко е наред, толкова по-рязко те ще избухнат и то в най-неподходящия момент. Разбира се, не е необходимо от всяка дребна ситуация да правите нечовешки скандал. Достатъчно е тактично да насочите вниманието на любимия човек към това, което ви притеснява.

4. Роднините не са семейни консултанти

Как да преодолеем кризата в брака?

Не превръщайте роднините си в заложници на вашите лични драми. Никой няма да се чувства комфортно да избира на коя страна да застане – на вашата или на тази на партньора ви. Ако виждате, че комуникацията между вас не е особено ползотворна, се обърнете към терапевт. Специалистът по семейни отношения ще ви изслуша и ще даде варианти за действие, като страничен и обективен наблюдател.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари