ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Интересни занимания за майки и дъщери

Интересни занимания за майки и дъщери

Майки и дъщери

Връзката между майка и дъщеря е специална, но с годините може да се промени и неусетно да се раздалечим. За да запазите близките си отношения и онова специално чувство, което споделяте, трябва да имате време и дейности, предназначени само за вас двете.

Предлагаме ви няколко интересни занимания за майки и дъщери. Може би някои вече сте свършили, но други ще ви подсетят как да прекарате качествено време заедно и да създадете още чудесни спомени.

Пазарувайте

Майки и дъщери

Преобразете пазаруването от досадно задължение в истинско приключение, като заведете дъщеря си на фермерския пазар. Там ще видите и опитате нови и екзотични храни и ще сравните вкусовете си. Шопингът в мола също винаги може да бъде приятен за майки и дъщери.

Сгответе семейна рецепта

Готвенето може да е наистина забавно, а и с видим резултат прекарване на времето. Освен това можете да заздравите връзката с детето си, като му предадете своя любима рецепта. Още по-хубаво е, ако става дума за бабини рецепти.

Гответе заедно за празник

Домашната храна е най-вкусна, а специалните обяд или празнична вечеря са съществена част от празничното изживяване. Можете да превърнете готвенето за празника в традиция, която дъщеря ви един ден да предаде на своите деца.

Екскурзия по женски

Това е сред чудесните занимания за майки и дъщери. Не е нужно дори да чакате натрупване на почивни дни. Можете да планирате екскурзия до близък голям град, до който ще успеете да отиде и да се върнете за един ден. Планирайте транспорта, както и какви забележителности да разгледате.

Разкрасете се

Майки и дъщери

Опитайте заедно спа процедури, които можете да направите у дома. Направете си домашна маска за лице, сложете резенчета краставица на очите и си говорете за всичко, което ви дойде на ума. Или пък си направете ароматерапия.

Разгледайте музей

Посещението на музей си е сред интересните занимания като цяло. То ще ви помогне да научите нови неща и да обогатите общата си култура. Освен това ще се разходите и ще имате възможност да си поговорите насаме.

Посадете дърво

Ако разполагате с двор, посадете дърво, което сте избрали заедно. Дори и да живеете в апартамент, можете да си насадите цветя в саксия. Заниманието е подходящо и за малко дете, което с вълнение ще следи развитието на растението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати