ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Научете тайните функции на фурната

Научете тайните функции на фурната

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
5311472449
Функции
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

Много от съвременните домакини пекат баници, хляб, запеканки и десерти във фурната си, като използват само горен или долен реотан, пренебрегвайки някои от многото функции на фурната. Ако искате да ги опознаете, продължете да четете:

1. Конвекция

Наличието на 1 или дори 2 вентилатора на задната стена означава, че можете да използвате предимствата на конвекцията. Активно движещите се потоци въздух се смесват и във фурната не остават необхванати зони. Така се поддържа равномерна температура при печене. Силно затопленият въздух се издига нагоре и се смесва с по-малко нагретия.

2. Вентилатор

С използването на вентилатор при ниска температура може да приготвите всякакво ястие и времето за това ще е по-кратко. Можете да размразявате продукти, без да включвате нагревател, а при температура 80 градуса е възможно да сушите плодове, зеленчуци, и други продукти. Спокойно можете да си направите здравословен домашен чипс - чипс от цвекло, кейл, пашърнак.

Вентилацията на фурната може да работи в съчетание с други режими, което съкращава времето за приготвяне и по този начин се пести елекроенергия и има финансова изгода. Освен това помага да се изхвърлят всички остатъчни миризми и осигурява равномерно изпичане.

3. Нискотемпературни режими

Функции

В режим 40 градуса може да приготвяте блюда, изискващи ферментация - например домашно тесто, домашно кисело мляко и всякакви напитки. На 50 градуса се изсушават идеално плодове и зеленчуци, подправки и гъби. За топене пък е подходяща температура от 80 градуса.

4. Хидролиза

Една от полезните функции на фурната. Тя помага за очистване на уреда чрез пара.

5. Готвене върху решетката

Върху решетката може да изпечете продукти, които не се белят - печени картофи, печено цвекло, печени патладжани и много други.

6. Обръщаеми панели с каталично покритие

Те също са част от пренебрегваните, но полезни, функции на фурната. Попиват мазнините и замърсяванията, подобни на гъба, която постоянно се самопочиства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати