ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Какви са ползите от почистване с парочистачка?

Какви са ползите от почистване с парочистачка?

парочистачка
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
33.00 лв.
Виж ››

Екологичният и здравословен начин на живот е основен стремеж на съвременния човек. Това включва и безвредно и чисто поддържане на дома, градината, колата и цялата среда, сред която тече ежедневието ни.

Има ли алтернатива на химическите препарати, с техните вредни, опасни канцерогенни съставки? Алтернатива ни дава природата. Това е водата, превърната от иновативни технологии в пара, тя премахва всички нечистотии и дезинфекцира всякакви повърхности. А уредът се нарича просто парочистачка.

Предимства на почистването с пара

Парата е екологичен, чист и лесен метод за почистване. Тя разширява възможностите за поддържане на чистотата на високо ниво. Освен за почистване на предмети за бита, може да послужи и за освежаване и гладене на облеклото, а също и за поддържане на текстила в дома.

Парочистачката осигурява възможно най-безвредното почистване. Не се използват никакви химикали, тъй като високата температура и силата на парата разтварят всички замърсители и затова почистващи препарати не се нужни.

Водата е най-евтиният почистващ ресурс, което се отразява благоприятно на семейния бюджет. Нужно е съвсем малко количество вода, за да се превърне в парата, необходима за почистване на едно жилище с по-малка квадратура.

почистане с парочистачка

Водата не предизвиква никакви алергии и е най-добрия избор за хората, по-чувствителни към алергени.

С парочистачка се почиства много по-бързо, отколкото с традиционни почистващи препарати. Парата много бързо втечнява и разтваря всякакви засъхнали мазни петна. При поддържането на дрехите, тя също спестява време, защото леко навлажнените тъкани се гладят много по-лесно и бързо, а всякакви леки замърсявания просто изчезват под напора на парата.

Почистването с пара е много хигиенично, тъй като тя може да почиства на всякакви труднодостъпни места и то без влагане на физически усилия и време.

Начин на работа на парочистачката

Парочистачката наподобява затворен съд, в който водата се загрява до висока температура, за да заври и да се получи необходимата пара. Времето за получаване на пара е между една и шест минути за всеки литър вода, в зависимост от уреда.

Най-добре се получава пара, когато съдът не е напълнен до ръба. Когато парата вече е получена, тя се подава в премерено количество през накрайника, предвиден за нейното освобождаване. Колкото по-високо налягане се е получило, толкова по-бързо и с по-голяма скорост ще излезе парата навън, а това означава, че с толкова по-голяма сила ще почистят замърсяванията.

Къде можем да използваме парочистачката?

Отговорът е: навсякъде в дома и външните му части. Вътре в колата и части извън нея. На различни места в градината. С парочистачката ще почистим отлично:

- Всякакъв вид подови настилки и плочки;

- Банята и тоалетната - мивките и фугите между плочките;

- Прозорците и огледалата в дома, всички витрини;

- Мазни петна по различни повърхности;

- Ще освежим дрехите и текстилните покрития в жилището.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest